Tässä juttusarjassa esittelemme syyskokouksessa valitut hallituksen jäsenet. Ensimmäisenä esittelyvuorossa puheenjohtaja Ari Jäntti.


Kerro hieman itsestäsi ja frisbeegolf-taustasi.

Tervehdys. Nimeni on Ari Jäntti, 50-vuotias lajin harrastaja ja tällä hetkellä toimin seuran hallituksen puheenjohtajana. Halusin jossain vaiheessa tehdä jotain vähän enemmän lajin eteen, joten ilmoittauduin olevani käytettävissä seuran hallitukseen. Lajia olen harrastanut vuodesta 2007. Aluksi kuuluin Talin Tallaajiin, mutta aktiivinen, kilpailuissakin seuraa edustanut, harrastaja minusta tuli vasta vuonna 2015 , jolloin liityin Disc Golf Vikingseihin.


 
Miksi olet valinnut lajiksesi juuri frisbeegolfin?

Lajin harrastamisen aloitin, koska lajin "ensipuraisu" kahden veljeni kanssa Nummelanharjulla vei mennessään. Kun takana on halu kehittyä pelaajana sekä teknisesti, että sitä kautta myös tuloksellisesti, niin sitä huomaa pelin haastavuuden kokonaisuudessaan. Ja koska kukaan ei ole "pelannut tätä lajia läpi", saa lajin opettelu aina palaamaan radalle.

Millainen on frisbeegolfhistoriasi?

Aloitin pelaamisen vain omaksi iloksi, koska perhe-elämä ei oikein antanut mahdollisuutta vakavampaan harrastukseen. Tosin en ole ihan varma, olisinko silloin oikeastaan ollut edes halukas vakavampaan harrastamiseen.

Mikä on hallitustyössä parasta?

Hallituksessa olet oikeastaan "asian ytimessa" ja saat tiedon lajia koskevista asioista ja lisäksi tietysti pääset vaikuttamaan lajiin laajemmalti, kuin yksittäisenä pelaajana. Lisäksi tässä tulee tehtyä asioita hienojen ihmisten kanssa ja vielä valitsemasi lajin eteen.

Mitä jäsen voi tehdä seuran toiminnan varmistamiseksi ja kehittämiseksi?

Jokainen jäsen voi yksinkertaisimmillaan vaikka kerätä kierroksensa ohessa näkemiään roskia radalta. Ja tämä ei pelkästään tarkoita kotirataamme Kivikkoa, vaan kaikkia ratoja, joilla käy pelaamassa. Kun pidämme radat pelikelpoisina, tulee ennen pitkää myös yleisölle ja ennen kaikkea päättäjille lajistamme kuva vakavampana urheilulajina, johon kannattaa myös satsata. Lisäksi on hyvä osoittaa aktiivisuutensa vaikka tulemalla suoraan kysymään hallituksen jäseniltä, mitä juuri nyt voi tehdä seuran eteen. Toki jo yksinkertaisesti osallistumalla seuran järjestämiin tapahtumiin ja kisoihin, olet mukana tekemässä seuratyöstä kannattavaa ja mielekästä. Ja jos mielipiteesi vielä tuot esille, niin saatat jo päästä seuratoiminnan ytimeen.
 
Millaisia tavoitteita tai visioita sinulla on vuodelle 2018?

Pelilliset tavoitteeni on (ikävä kyllä vieläkin) ennallaan, eli saavuttaa 900 taikapisteen (rating) rajapyykki. Tässä vaiheessa ikävä kyllä luonto alkaa, ainakin tälle miehelle, kertomaan karua kieltään iän karttumisen aikaansaamasta kyvystä urheilullisten päämäärien saavuttamisen mahdollisuuksista - tai mahdottomuudesta? No, koskaan ei luovuteta. Ainakaan niin kauan kun henki pihisee.

Seuran suhteen yritän omalta osaltani olla luomassa seuran jäsenille entistä miellyttävämmän harrastamisen ilmapiirin mm. seuran hallinnon avoimuuden ja yhteisten tapahtumien kautta. Tätä kautta uskon seuran vetovoiman kasvavan seuran myös ulkopuolisten harrastajien silmissä ja sitä kautta mahdollisesti saada seuralle lisää jäseniä. Lisäjäsenet tuovat, ei pelkästään lisää mukavaa heittoseuraa, mutta myös lisääntyneen harrastajamäärän myötä toivottavasti lajille enemmän harrastuspaikkoja.
 
Mikä tekee sinusta Viikingin?

Viikingin minusta tekee omistautuminen yhteisten tavotteiden saavuttamiseksi ja peräänantamattomuus.

Terveiset nykyisille ja tuleville jäsenille.

Meillä on jo erittäin hieno seura ja sen seuran muodostavat hienot jäsenet, kiitos siitä nykyisille jäsenille. Uusia tulevia jäseniä kannustan ottamaan ja tutustumaan seuraan, sen toimintaan, vanhempiin jäseniin ja tietysti hallitukseemme, joka mielellään kertoo, mitä voi tehdä nostaakseen seura-aktiivisuuden muodossa oman harrastuksensa uudelle tasolle. Kaikkia jäseniä kannustan osallistumaan mahdollisimman aktiivisesti seuran järjestämiin tapahtumiin ja treeneihin. Osallistumalla näihin, osoitat tapahtumien tarpeellisuuden ja varmistat niiden jatkumisen edellytykset. 

 

--

Ari tavoitat sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Koko hallituksen tavoitat osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön.
Ok