Kerro hieman itsestäsi ja frisbeegolf-taustasi.

Olen Johan Nykänen, mua kutsutaan Mioksi koska Johan ei kantasuomalaisen suuhun istu ilman pitkää Å:ta.  Olen 34-vuotias perheenisä Helsingin Pikku-Huopalahdesta ja tällä hetkellä aika kiinni tässä velvollisuudessa.

Tutustuin frisbeegolffiin ystäväni kanssa kesällä 2012, pelattiin Siltamäessä  ja hukattuani kaksi kaverini kiekkoa kiinnostuin lajista siinä määrin, että päätin ostaa itselleni tuollaisen Discmanian kolmen kiekon setin. Maksoin muutaman kiekon "velat" kaverilleni ja viimosen (Rush) heitin Siltiksen lampeen pari päivää myöhemmin seuraavalla kierroksellani. Olin aika kypsä lajiin jo tässä vaiheessa.
Muutama päivä myöhemmin kuitenki sattuma puuttui peliin, olin kävelyllä Munkkiniemessä ja löysin sattumalta punaisen Opto Riverin ja päätin antaa lajille vielä mahdollisuuden. Munkassa väylällä kaksi sitten osuikin skippi holari ja sitä myöten olin koukussa.

          

Miksi olet valinnut lajiksesi juuri frisbeegolfin?

Frisbeegolffissa mua viehättää eniten sosiaalinen puoli. Toki, mitä paremmin pelaa, sitä sosiaalisempi on, joskaan en ikinä oo radalla kiukutellu :D Olen saanut fribaillessani eri kisoissa ja ihan höntsärundeillakin uusia ystäviä ja esimerkiksi täällä Helsingissä olen radoilla aika tuttu naama. Tää oli myös yksi syy miksi valitsin seurakseni Disc Golf Vikingsit, porukka on ihan huikee ja siellä missä on Viikinkejä on myös radoilla riemua.
Laji itsessään tarjoaa onnistumisia jo ihan ekasta pelikerrasta lähtien taitotasoon katsomatta, ja koko ajan voi olla parempi, eli valmiiksi tässä ei tuu koskaan.  Yksi lajin paradokseista kohdallani onkin ollut, että yksin treenaaminen on puuduttavaa mutta porukassa se menee aina nauramiseksi ja laulamiseksi. Se on siis ollut tasapainoilua hauskan pitämisen ja tulosten tavoittelemisen kanssa.
Parhaiten olen itse kisoissa menestynyt silloin ku on ollut hauskaa ja siksi tuo hauskan pitäminen, pelaamisesta nauttiminen, onkin aina itselläni se ykkösprioriteetti.

Millainen on frisbeegolfhistoriasi?

2013 ystäväni A-P Haataja Hangon Hyrskyistä laittoi mulle viestiä että onnittelut, kuulut nyt Hangon frisbeeseuraan. Samana vuonna otin ensimmäiset kokemukset kilpailemisesta ku syksyllä matkasin Hankoon pelaamaan Majakka Openia. Se oli silloin iha höntsäkisa, mitään lisenssejä ei vaadittu. Itse kilpailussa pääsin ku pääsinki maaliin ennen pimeää, häviten kaikille, naisille ja lapsillekkin, mutta kivaa oli. Tein kilpailusta jopa muutaman protestin jälkikäteen koska mielestäni siellä ei ihan sääntöjen mukaan oltu menty :D

Jatkoin pelailua ja 2014 oli sellanen viikkisten ja höntsäkisojen vuosi. Tuosta ajasta on jääny mieleen mm. Si-Su Open Siltamäestä missä pelasin ihan hyvä ekan kierroksen ja pääsin kakkoskorttiin toiselle kierrokselle Tuomas Kaukomaan ja muiden "isojen" poikien mukaan. Aloitettiin väylältä kaksi ja siinä kundit luennoi mulle ratingeistä ja lisensseistä mistä en tuolloin tienny enkä ymmärtäny yhtään mitään. #3 väylällä lipsahti sitten taas holari ja hölmistyneenä mua ohjeistettiin 4 väylällä että on mulla ois "honorit."  Kysyin että "saanko mä siis aloittaa" johon vastattiin että aika usein holarin jälkeen saa :D

2015-2017 onkin ollut sitte Disc Golf Vikings -aikaa, ympärivuotista pelaamista, reenaamista ja liiton kisoja tullu pelattua viitisenkymmentä. Edelleen muistanu höntsätä ja pitää pilke silmäkulmassa sekä realiteetit mielessä. Tämän kuuluu olla kivaa, mikä usein unohtuu kilpailuvietin ottaessa otteen.

Mikä on hallitustyössä parasta?

Itse hallitustyöstä en osaa ihan hirveesti sanoa mutta pyrin hallitukseen täänä vuonna koska haluan tietää ja vaikuttaa. Tässä ollaan vähä niinku aallonharjalla kuulemassa fribascenen ja seuran asioista ensimmäisten joukossa. Saa suunnitella ja ottaa osaa.
Mikä on kuitenki itselleni tärkeää on myös, että nyt kun perheeni on taas kasvanut ja vie paljon aikaani, niin en voi nii paljoa osallistua kilpailu-/seuratoimintaan kilpailijana, niin saan tämän "välivuoden"(?) aikana edes jotenkin osallistua ja kokea kuuluvani joukkoon. Sainkin vastuulleni tämän vuoden viikkokisa- ja löytökiekkohommat, joten mua tullaanki näkemään kotiradallamme Kivikossa säännöllisesti. Kasataan jäsenistä hyvä porukka tähän touhuun ja valjastetaan yhdessä nuo viikkokisamaanantait meille kaikille henkisiksi perjantaiksi :D
Suunnitelmissa oli myös Mika Koskikallion kanssa järkkäillä tän vuoden reikäpelitki, vähä uudenlaista konseptia, ehkä jopa viikkokisojen yhteyteen, who knows. Kaikenlaisia ideoita otetaan myös vastaan ;)

Mikä tekee sinusta Viikingin?

Mulla on meille Viikingeille tyypillinen asenne lajia ja kanssapelaajia kohtaan. Viikingit on valloittajakansa, jonka jokainen yksilö on osa laumaa. Meillä on kaikille avoin, rajaton ja rento lauma joka kunnioittaa paitsi ympäristöä ni myös muita pelaajia.
Tämän "lauman" jäsenet tunnistaa helpoiten mustista pelipaidoista ja joka paikassa valloittavasta, vapautuneesta naurusta ja puhtaasta ilosta mikä vetää puoleensa. Meillä ei ole mitään vaatimuksia jäsenillemme mutta uusia jäseniä kehotan liittymään seuraan myös tunteen tasolla, tuu juttelee ja ole näkyvä.
Frisbeegolf ei ole pelkkä harrastus, se on myös elämäntapa.

Disclife <3

Radoilla tavataan!

 

--

Mion tavoitat sähköpostitse osoitteesta This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Koko hallituksen tavoitat osoitteesta This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Tulevat tapahtumat

No events

Yhteistyössä