Kerro hieman itsestäsi ja frisbeegolf-taustasi.
Kiti Eerola, 28-vuotias palvelupäällikkö Helsingistä. Aloitin frisbeegolfin loppukesästä 2013 ja pari ekaa vuotta meni neppaillessa, kunnes vuodelle 2015 hankin kilpailulisenssin ja seuran jäsenyyden. Sillä tiellä ollaan. Nyt aloittelen neljättä kilpailuvuottani ja unelmoin suuria. Disc Golf Vikings ry:n lisäksi edustan Viking Discsin Storm Team -kilpapelaajatiimissä.Miksi olet valinnut lajiksesi juuri frisbeegolfin?
Nautin siitä, kuinka frisbeegolfia voi harrastaa puhtaasti oman innon mukaan ja omassa tahdissa. Ei tarvitse varata peliaikoja vaan voi mennä juuri silloin kun itse haluaa. Alkuun pääsee pienellä panostuksella ja suhteellisen pienellä työllä voi kehittyä tiettyyn pisteeseen asti.
Pidän myös lajin tuomasta henkisestä haasteesta ja itsensä haastamisesta myös sillä saralla.
Kun näihin yhdistetään vielä huippujengi, joka elää fribaspiritin mukaisesti en usko, että löytäisin itselleni paremmin sopivaa lajia.

Millainen on frisbeegolfhistoriasi?
Olin kuullut tuttavilta lajista ja jopa kokeillut heittämistä Haikon kartanolla tyky-päivillä (myöhemmin selvisi, että kyseessä oli Ultimate-kiekko...), mutta en ollut kovinkaan innoissani mistään urheilusta niihin aikoihin.
Lopulta löysin frisbeegolfin sattumalta. Olimme juuri muuttaneet Kontulaan Kivikon radan lähettyville ja eräällä kävelylenkillä meinasin saada kiekkoni päähän väylän 18. tiin läheisyydessä. Menin suorinta tietä googlettelemaan että mitäs kummaa ja seuraavana päivänä työkaverin kanssa hommaattiin kiekot. Kun pari viikkoa myöhemmin avomieheni näki telkkarista European Open -lähetystä ja innostui lajista myös, oli se meille menoa.

Mikä on hallitustyössä parasta?
Hallitustyössä on parasta se, että pääsee vaikuttamaan asioihin ja seuran toimintaan. Olen aina ollut tiedonjanoinen ja yksi intohimoistani on yhteisen hyvän ajaminen. Hallitustyössä pääsevät kumpikin näistä puolistani hyötymään. En pidä salailusta, kyräilystä ja vastaavasta vastakkainasettelusta, ja hallitustyössä pääsen huolehtimaan osaltani myös siitä, että Vikingseissä emme tälläiseen törmäisi, vaan kaikki jäsenet ovat tasa-arvoisessa asemassa, päätöksille annetaan aina mahdollisuuksien mukaan perustelut ja jokaisella on mahdollisuus halutessaan vaikuttaa asioihin yhdistyksen sääntöjen mukaisesti.

Mitä jäsen voi tehdä seuran toiminnan varmistamiseksi ja kehittämiseksi?
Jokainen jäsen voi huolehtia seuran toiminnan jatkumisesta osallistumalla seuran toimintaan omien voimavarojensa mukaan. Toimintaan pitää osallistua mielestäni siksi, että haluaa ajaa yhteistä etua ja saavuttaa yhdessä asioita hyvällä fiiliksellä. Muiden syiden vuoksi osallistuminen ei ole kenenkään etu.
Apukäsiä ja uusia näkökulmia tarvitaan aina ja siksi jokainen jäsen on rikkaus, jota kaikkien seurojen pitäisi oppia täysillä hyödyntämään. Ei ole hyväksi, että vain kourallinen jäsenistä kuormittaa itsensä liiallisuuksiin seuran toiminnan eteen. Parempi olisi, jos jokainen tekisi vähän jotain, oli se sitten roskien keräämistä tai kisojen järjestämistä tai vaikka it-hommien hoitamista. Onneksi erilaista tekemistä ja aktiivista porukkaa löytyy Vikingseistä runsaasti :)
Seura-asusteiden kantaminen ja seuran esiin tuominen esimerkiksi sosiaalisessa mediassa (#discgolfvikings) on aina hyvästä seuran näkyvyyden kannalta ja auttaa meitä myös tunnistamaan toiset Viikingit pelikentillä :)

Millaisia tavoitteita tai visioita sinulla on vuodelle 2018?
Hallitustyön suhteen tavoitteenani on parantaa seuran tiedottamista, joka viime vuonna kärsi ainakin omasta näkökulmastani lievää taantumaa. Haluan, että hallitus on mahdollisimman läpinäkyvä ja pyrkii ajattelemaan päätöksissään isoa kuvaa ja päätösten vaikutusta nimenomaan Vikings-jäsenistöön, ottaen kuitenkin totta kai huomioon myös muut seurat ja radat mahdollisuuksien mukaan.
Tavoitteena on lisäksi saada seuran tietoturva-asiat kerralla hienosti maaliin niin, ettei jälkiä tarvitse jälkikäteen siivoilla. Sama koskee totta kai myös muita asioita, joita hallituksen johdolla kaudella 2018 tehdään. Tavoitteena olisi siis mahdollisimman vähän legacya nykyiseltä hallitukselle tuleville hallituksille, jotta tulevaisuuden aktiivit eivät joutuisi käyttämään aikaansa asioiden selvittelyyn.

Visiota on kiva maalailla ja henkilökohtaisissa tavoitteissa mennään jo aika korkealla pilvissä... :D Mutta realistisempina tavoittena omassa tekemisessä vuodelle 2018 on nämä ikitavoitteet foren ja x-stepin tuominen pelikentille. Näiden ohella tavoitteena on harrastaa omilla ehdoilla ja voimavaroilla, pitää oikeasti ja aidosti hauskaa, tutustua uusiin huikeisiin ihmisiin ja saada siskonpoika heittämään ekat heittonsa. :)

Mikä tekee sinusta Viikingin?
Minusta tekee Viikingin peräänantamattomuus, yhteisöllisyys ja voitontahto. #tääjengi<3

Terveiset nykyisille ja tuleville jäsenille.
Kiitos kaikille, jotka olette osa Vikings-perhettä. On mahtavaa nähdä kuinka paljon meitä jo on ja kuinka hienoa porukkaa on saatu mukaan toimintaan. Edustakaa Vikingsejä ylpeinä ja osallistukaa toimintaan omien mahdollisuuksienne mukaan!

Tuleville jäsenille sanon: Miksi et ole jo jäsen? :)--

Kitin tavoitat sähköpostiise This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Koko hallituksen tavoitat osoitteesta This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Tulevat tapahtumat

No events

Yhteistyössä